Nieuws

De Graafschap kan ook bij hekkensluiter Achilles'29 niet winnen in spannend gevecht (0-0)

GROESBEEK - De Graafschap blijft aanmodderen en kan maar niet winnen. Ook bij hekkensluiter Achilles'29 had de ploeg van trainer Vreman ondanks veel strijdlust het zwaar. Het bleef op de volle Heikant in Groesbeek 0-0. Beide ploegen hebben al weken niet gewonnen.

EINDE LIVEBLOG

Drie minuten extra speeltijd waarin De Graafschap nog wel even aandringt maar niet tot scoren komt.
86e min: Van den Hurk komt nog voor Parzyszek. Koolhof, die ook geen stempel kon drukken, schiet vervolgens een vrije trap naast.
80e min: beide ploegen maken er geen spektakel van, maar spannend en veel strijd is er wel vanavond. Het lijkt uit te draaien op 0-0. De Graafschap zet opnieuw aan, zonder grootste daden.
75e min: Nog een kwartier. El Jebli maakt zich klaar voor de eerste wissel van De Graafschap. Hij gaat Nieuwpoort vervangen. Een aanvallende wissel, maar het is rijkelijk laat.
71e min: Van Overbeek en Koolhof combineren door de as. Van Overbeek probeert te steken op Parzyszek, maar de bal is te scherp gegeven. Nog altijd geen goals. Het wordt grimmiger op het veld. Van Riel (Achilles) had al geel, nu ook Lammers voor een pittige overtreding.
Het is spannend, ook voor de supporters uit Groesbeek en omgeving (foto onder)
65e min: De Graafschap is het lichte overwicht al weer kwijt. In een echte vechtwedstrijd met weinig kwaliteit, neemt Achilles het weer een beetje over.

57e min: hele grote kans voor De Graafschap. De bal komt via de lat terug na een inzet van Achilles-speler Barry Beijer. De Achterhoekers dringen iets meer aan nu.

Dit Superboertje heeft nog geen leuke avond in Groesbeek, hoewel de sfeer die de fans maken opnieuw geweldig is.
51 min. Op de rand van buitenspel laat het zwakke De Graafschap zich weer slachten in de omschakeling. Versteegen krijgt de grootste kans van de wedstrijd en komt oog in oog met Bednarek. De spits schuift de bal echter naast. De Graafschap komt met de schrik vrij!
46e min: De Graafschap ineens dicht bij de 0-1. Een kopbal van Lammers spat uiteen op de vuisten van Te Loeke.
De spelers van Achilles komen weer het veld op voor de tweede helft. De tussenstand is 0-0. Achilles was beter.
45e min: Het is rust op de Heikant. De Graafschap valt opnieuw zwaar tegen. Achilles speelt naar zijn mogelijkheden, maar is dus ook nog niet tot scoren gekomen. 0-0 na 45 minuten.
43e min: Een halve kopbal van Parzyszek in het doelgebied van Achilles. Eindelijk is De Graafschap weer eens in de buurt van een kans. Aan alles is te zien dat het vertrouwen en de vorm op dit moment ver weg zijn. Er zit ook veel angst in de ploeg. Veel lange ballen die tot niets leiden. Voor de meegereisde Achterhoekers is het pijn lijden.
De gepassioneerde Achilles-coach Eric Meijers schreeuwt zijn ploeg naar voren. Op de achtergrond de aanhang van De Graafschap. Achilles wacht al maanden op een driepunter, maar vanavond zit het er in.
27e min: Het is nog niet best wat De Graafschap laat zien op het kunstgras in Groesbeek. Er lukt opnieuw weinig. De meeste duels worden gewonnen door de fanatieke thuisploeg.
23e min: Achilles kleunt er flink in en breekt opnieuw gevaarlijk uit. Bij De Graafschap ligt het open aan de rechterkant. Versteegen schiet nu aan de andere kant voorlangs.
Het is behalve voor Achilles ook een spannende avond voor de fans van De Graafschap die met ruim 500 supporters hun club met gezang ondersteunen. Het zorgt voor veel sfeer op het sportpark in Groesbeek.
10e min: De Graafschap krijgt een kans via Van Overbeek, maar aan de andere kant is ook Versteegen in de omschakeling gevaarlijk. De bal gaat via keeper Bednarek voorlangs. Het begin is aftastend van beide kanten.
20.00 uur: de wedstrijd is begonnen.
19.43: Het uitvak zit straks bomvol. Er zijn nog supporters onderweg naar Groesbeek. De Achterhoekse fans eisen maar één ding: drie punten van de Superboeren.
19.38: De warming-up van De Graafschap direct naast het uitvak.
Supporters van De Graafschap worden uitgebreid gefouilleerd op de gezellige Heikant

Opstellingen zijn tactisch als volgt:

Achilles: Te Loeke, Hemmink, Beijer, Gortemaker, Van Steen; Van Riel, Surmeli, Van de Beek, Popalzay; Hendriks en Versteegen
De Graafschap: Bednarek, Nieuwpoort, Lammers, Straalman, Will; Van Overbeek, Diemers, Kaak, Driver; Parzyszek en Koolhof
19.21: De opstellingen zijn binnen. Bij Achilles zoals verwacht drie wijzigingen. Hemmink, Popalzay en Versteegen spelen. Versteegen stond de vorige thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht ook in de basis. Dat duel eindigde in 1-1 en was het enige punt dat Achilles pakte uit de laatste acht! duels
18.46 uur: Piotr Parzyszek loopt vanuit de bus richting kleedkamers. De spits heeft er tot nu toe 8 in liggen. De Graafschap heeft zijn goals hard nodig.
De Graafschap speelt vanavond met Dean Koolhof in de basis. Youssef El Jebli begint op de bank. Elvio van Overbeek start vanaf de rechterkant op het middenveld. Linksback is Nathaniël Will nu Tolgahan Cicek rugklachten heeft.
18.43: de jeugd traint nog op het kunstgras van Achilles'29. De nieuwe mat heeft de Groesbekers nog weinig succes gebracht sinds de aanleg afgelopen zomer.
18.35: Er is extra politie op de been vanavond bij Achilles. Vanuit de Graafschap worden 400 fans verwacht. Het hadden er ook nog veel meer kunnen zijn.
De Graafschap heeft slechts zes punten meer dan Achilles'29 dat helemaal onderaan staat. De Achterhoekers verloren al vijf duels op rij en vinden zichzelf nu al een aantal weken terug op een beschamende 16e plaats. In Groesbeek spraken ze al over de 'kneuzenderby.'
18.24 uur: In de kleedkamer van De Graafschap hangen de shirtjes al klaar. De materiaalman reist de club altijd vooruit, zodat alles straks piekfijn in orde is.
18.24 uur: En ook Achilles is achter de schermen bezig met de voorbereidingen op deze Gelderse derby in de Jupiler League (foto onder)