Nieuws

Schaatser Jos de Vos uit Dreumel plaatst zich niet op 5000 meter voor eerste vier wereldbekers

Jos de Vos heeft zich vrijdag op de 5000 meter niet gekwalificeerd voor de eerste vier wereldbekers dit seizoen. De schaatser uit Dreumel moest bij de KNSB Cup in Groningen bij de eerste vijf eindigen om een ticket hiervoor te verdienen. De Vos eindigde echter als veertiende op deze afstand. © Archief
DREUMEL - Jos de Vos heeft zich vrijdag op de 5000 meter niet gekwalificeerd voor de eerste vier wereldbekers dit seizoen. De schaatser uit Dreumel moest bij de KNSB Cup in Groningen bij de eerste vijf eindigen om een ticket hiervoor te verdienen. De Vos eindigde echter als veertiende op deze afstand.
De Dreumelse schaatser finishte op de 5000 meter in een tijd van 6.38,39. Dat was bijna 18 seconden langzamer dan winnaar Sven Kramer. Erik Jan Kooiman - de nummer 5 op deze afstand - eindigde in een tijd van 6.28,82. Ook hier was het verschil met De Vos aanzienlijk.
De eerste vijf schaatsers op de 5000 meter bij de KNSB Cup in Groningen plaatsten zich voor de eerste vier wereldbekers in dit seizoen.