Nieuws

Zwerver steelt 15 euro uit honingkraam Uddel en wordt aangehouden

In Uddel is donderdag een 45-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor het stelen van bijna 15 euro bij een honingkraampje aan de Aardhuisweg. De dief bleek ook nog een schuld te hebben van ruim 2600 euro. Hij kon dit niet betalen en blijft voorlopig vast zitten, meldt de politie vrijdag. © Politie
UDDEL - In Uddel is donderdag een 45-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor het stelen van bijna 15 euro bij een honingkraampje aan de Aardhuisweg. De dief bleek ook nog een schuld te hebben van ruim 2600 euro. Hij kon dit niet betalen en blijft voorlopig vast zitten, meldt de politie vrijdag.
De diefstal vond plaats rond 10.00 uur. Niet veel later werden twee berichten verstuurd via buurtpreventie. Een buurtbewoner zag de verdachte op de kruising Garderenseweg/ Uddelermeerweg en sprak hem aan. De 45-jarige man sloeg met zijn fiets op de vlucht.
De alerte buurtbewoner zette een achtervolging in met zijn auto en maande hem via het raam tot stoppen. De verdachte stopte op een gegeven moment, gooide zijn fiets weg en vluchtte een weiland in.

Alerte buurtbewoners

Andere buurtbewoners - die ook aangesloten zijn bij de buurtpreventie - zagen het voorval en vlogen erop af. De man gaf zich hierop over. Gealarmeerde agenten arresteerden de verdachte.
De man had een deel van het geld al uitgegeven bij een supermarkt. Wat hij gekocht had, is niet bekend. Het resterende bedrag is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte betaalt het uitgegeven bedrag terug.

Boetes en transacties van 2600 euro

De man bleek na controle nog openstaande boetes en transacties te hebben van in totaal ruim 2600 euro. Hij zit vast en krijgt een dagvaarding.