Nieuws

Duitsers blijven welkom in coffeeshop Winterswijk

Buitenlanders blijven voorlopig welkom in de coffeeshop in Winterswijk. De gemeente kiest ervoor niet te handhaven op het bezoek van buitenlanders aan de coffeeshop. © REGIO8
ULFT - Buitenlanders blijven voorlopig welkom in de coffeeshop in Winterswijk. De gemeente kiest ervoor niet te handhaven op het bezoek van buitenlanders aan de coffeeshop.
'Voor de Winterswijkse situatie is dit wenselijk, omdat de kans groot is dat toepassing van dit criterium in de praktijk gaat leiden tot een drastische toename van de illegale handel en verkoop van softdrugs buiten de coffeeshop', aldus de gemeente.
Op basis van bestaande richtlijnen mag de gemeente besluiten om slechts Nederlandse klanten toe te laten. Dit zou echter betekenen dat Duitsers niet meer welkom zijn. De dreiging van illegale handel laat Winterswijk dus anders besluiten.
Verder is het geactualiseerde coffeeshopbeleid grotendeels hetzelfde gebleven. Binnen de gemeentegrenzen blijft, net als nu, ruimte voor één coffeeshop. Op dit moment is dat Coffeeshop Sensi in het centrum van Winterswijk.