Nieuws

Grote brand in sauna De Zwaluwhoeve Hierden; gasten moeten pand uit

HIERDEN - Bij wellnesscentrum De Zwaluwhoeve in Hierden heeft vrijdagmiddag een brand gewoed. Volgens de brandweer ging het om een grote brand in een sauna. De oorzaak is nog onbekend. Er vielen geen gewonden.
De brand brak uit rond 14.30 uur. Het vuur woedde tussen de spouwmuur en het dak. In de sauna waren op dat moment geen mensen aanwezig. Wel stonden er mensen in het zwembad naast de sauna. Deze personen werd verzocht het zwembad te verlaten.
De hulpdiensten rukten uit met onder andere 3 blusvoertuigen en een hoogwerker. De brandweer maakte rond 15.00 uur een gat in het dak om de brand te bestrijden. Ook werd er materiaal aan de zijkant van het pand weggehaald. Op die manier kon de brandweer beter onder de kap kijken.

Brand wel/niet uitslaand

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Nederland meldde in eerste instantie dat de brand uitslaand was.
Deze melding werd zo'n tien minuten later weer herroepen. De brand is niet uitslaand volgens de Veiligheidsregio, maar ook nog niet onder controle.

'Mensen met kleren komen naar buiten'

'Ik zag mensen - met hun kleren aan - naar buiten komen. Er stonden ook gewoon mensen bij de kassa, dus volgens mij was er geen sprake van paniek', vertelde een medewerker van cafetaria De Admiraal, die tegenover de sauna ligt.

Schade onbekend

Hoe groot de schade aan het pand is, is nog niet bekend. De onderzoeksdienst van de brandweer gaat uitzoeken wat de oorzaak is. Volgens een woordvoerder van de brandweer was de sauna net verbouwd.
Een deel van de sauna is afgezet. De rest van het bedrijf blijft gewoon open.