Nieuws

Tweede azc in Wageningen bijna klaar

Het oude Numico-pand aan de Bosrandweg in Wageningen is half november klaar voor bewoning door vluchtelingen. Dat meldt de gemeente Wageningen. © Archief
WAGENINGEN - Het oude Numico-pand aan de Bosrandweg in Wageningen is half november klaar voor bewoning door vluchtelingen. Dat meldt de gemeente Wageningen.
De locatie is aangewezen als asielzoekerscentrum en biedt plaats aan zo'n 300 vluchtelingen. Omdat er het afgelopen jaar veel minder vluchtelingen naar Nederland zijn gekomen, wordt het gebouw niet meteen in gebruik genomen.
'We weten dat er nog mensen in bijvoorbeeld Griekenland en Turkije wachten totdat ze verder Europa in kunnen', vertelt wethouder Lara de Brito. 'Het probleem is dus nog niet opgelost. Zodra de instroom weer toeneemt, kunnen wij snel schakelen en de mensen perspectief bieden.'

Asielprocedure starten

In de Wageningse opvanglocatie kunnen vluchtelingen tijdelijk verblijven en starten met hun asielprocedure. De eigenaar van de locatie, Staatsbosbeheer, is bereid de locatie hiervoor maximaal vijf jaar beschikbaar te stellen.
Wageningen heeft al zo'n 'procesopvanglocatie' aan de Keijenbergseweg, de Leemkuil. Hier kunnen maximaal 330 mensen verblijven. De locatie aan de Bosrandweg zou een uitbreiding van de Leemkuil worden.

ZIE OOK:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!