Nieuws

Stijn Schaars uit Gendt verrassend in voorselectie Nederlands elftal

Bondscoach Danny Blind heeft Stijn Schaars uit Gendt opgenomen in zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Ook Arnhemmer Davy Pröpper en Luuk de Jong uit Doetinchem zitten in de voorselectie. Klaas-Jan Huntelaar uit Hummelo is weer afwezig. © Wikipedia
GENDT - Bondscoach Danny Blind heeft Stijn Schaars uit Gendt opgenomen in zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Ook Arnhemmer Davy Pröpper en Luuk de Jong uit Doetinchem zitten in de voorselectie. Klaas-Jan Huntelaar uit Hummelo is weer afwezig.
Oranje speelt op 9 november in de Amsterdam Arena een vriendschappelijke wedstrijd tegen België. Vier dagen later staat het Nederlands elftal tegenover Luxemburg voor een WK-kwalificatieduel. Die wedstrijd vindt plaats in het Stade Josy Barthel in Luxemburg.
De selectie van Schaars is opmerkelijk, aangezien de middenvelder in maart 2014 voor het laatst werd opgeroepen. De 32-jarige Schaars speelt sinds dit seizoen bij sc Heerenveen. Bij de Friezen is hij uitgegroeid tot één van de steunpilaren van het team dat momenteel derde staat in de eredivisie.

Geen eerste keus

Dat Huntelaar weer niet bij de selectie zit, is minder verrassend. De aanvaller is al een tijd niet meer de eerste keus van bondscoach Blind. Huntelaar zat in augustus nog wel in de voorselectie voor de wedstrijden tegen Griekenland en Zweden. Hij viel echter af voor de definitieve selectie.
De voorlopige selectie bestaat uit slechts 22 man. Bondscoach Blind gaf aan dat dit was 'omdat er door de vele blessures nogal wat vraagtekens en onzekerheden zijn'. Hij hoopt de komende dagen meer duidelijkheid te krijgen over de fysieke gesteldheid van spelers.
Bekijk hier de voorlopige selectie:

ZIE OOK:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!