Nieuws

Achterhoeks stel wil wasmachine kopen, maar eindigt op politiebureau

Een Achterhoeks stel is woensdagmiddag in Doetinchem aangehouden toen zij met vals geld een wasmachine wilden betalen. Dat gebeurde bij de Mediamarkt. © REGIO8
DOETINCHEM - Een Achterhoeks stel is woensdagmiddag in Doetinchem aangehouden toen zij met vals geld een wasmachine wilden betalen. Dat gebeurde bij de Mediamarkt.
De 22-jarige man uit Toldijk en de 22-jarige vrouw uit Doetinchem betaalden contant, waarop de caissière de vijftig eurobiljetten controleerde. Er bleken vier valse biljetten tussen te zitten, dus werden de beveiliging en de politie gebeld. Het verbaasde stel werkte volledig mee en verklaarde dat zij hun auto hadden verkocht en daarbij contant geld hadden gekregen.
Ze gaven aan mogelijk nog enkele andere valse biljetten te hebben, tussen het overige geld van de verkoop van hun auto. Dit bleek na controle inderdaad het geval te zijn. Er werden nog vier valse biljetten van vijftig euro gevonden. Alle valse biljetten zijn in beslag genomen door de politie voor nader onderzoek.
De man en vrouw zijn na verhoor weer vrijgelaten. Het openbaar ministerie beslist over de afhandeling van de zaak. De politie onderzoekt de herkomst van de valse biljetten.