Nieuws

'Dragen wij iets bij aan de samenleving?' Primeur voor Nijmeegs bakkerscafé

Bakkerscafé 'Brood op de plank' is het eerste sociale bedrijf in Nijmegen dat een impactmeting heeft laten doen. Volgens hen is het belangrijk om te weten of dat wat je doet ook iets bijdraagt aan de samenleving. Daarnaast wilde het bedrijf zich ook graag verantwoorden tegenover instanties waarvan zij subsidies ontvangen. © N1.
NIJMEGEN - Bakkerscafé 'Brood op de plank' is het eerste sociale bedrijf in Nijmegen dat een impactmeting heeft laten doen. Volgens hen is het belangrijk om te weten of dat wat je doet ook iets bijdraagt aan de samenleving. Daarnaast wilde het bedrijf zich ook graag verantwoorden tegenover instanties waarvan zij subsidies ontvangen.

Onafhankelijk

De meting werd onafhankelijk uitgevoerd met behulp van Avance. 'Ze hebben over onze schouders meegekeken, kritisch bevraagd: Hoe ga je dat doen? Meet je daarmee ook wat je zegt te meten en mag je daar wel deze conclusie uit trekken? Ze hebben eigenlijk met een loep met ons meegekeken', zegt bedrijfsleidster Eva Walraven.
 

Niet stilzitten

Een jaar geleden werd het rapport met de uitslag officieel naar buiten gebracht. Maar dat betekent volgens bedrijfsleidster Eva Walraven niet dat er nu stilgezeten wordt. 'We blijven meten en daar waar kan ons traject verbeteren.'