Nieuws

Angerloër pleegt ontucht met dochter (15) vriendin als die nachtdienst heeft; jaar cel

De rechtbank in Arnhem heeft een 45-jarige man uit Angerlo veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, vanwege ontucht met een 15-jarig meisje.
ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft een 45-jarige man uit Angerlo veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, vanwege ontucht met een 15-jarig meisje.
Dat meisje was de dochter van zijn toenmalige vriendin. Ze woonden onder hetzelfde dak. Onder meer tijdens de nachtdiensten van de moeder van het meisje vond ontucht plaats. De man zelf omschreef zijn band met het meisje als een 'liefdesrelatie'.
De zaak kwam aan het licht toen de man, op aandringen van het meisje, de ontucht opbiechtte. Hij bleek ook pornografisch materiaal van haar te bezitten en dat met een vriend te hebben gedeeld.

Kwetsbaar

De rechtbank neemt het de man erg kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van het feit dat het meisje psychisch al erg kwetsbaar was. Wel hield de rechtbank er rekening mee dat hij niet eerder is veroordeeld voor een vergelijkbaar feit.
Ook de relatief korte duur van de ontucht en het feit dat hij zelf openheid van zaken gaf, zijn meegenomen. De reclassering adviseerde een deels voorwaardelijke straf.