Nieuws

Wethouder Van Neerbos (PvdA Neder-Betuwe) stapt op: 'Door coalitiecrisis is de situatie onwerkbaar'

PvdA-wethouder Vincent van Neerbos van Neder-Betuwe is deze donderdagochtend per direct opgestapt. De reden daarvoor is de breuk in de coalitie met SGP en CDA. 'De situatie is onwerkbaar.' © gemeente Neder-Betuwe
OPHEUSDEN - PvdA-wethouder Vincent van Neerbos van Neder-Betuwe is deze donderdagochtend per direct opgestapt. De reden daarvoor is de breuk in de coalitie met SGP en CDA. 'De situatie is onwerkbaar.'
Woensdag maakte de PvdA in Neder-Betuwe bekend geen vertrouwen meer te hebben in de coalitie met SGP en CDA. Dat maakt de partij bekend in een persbericht. De PvdA is het niet eens met de bezuinigingsplannen. 
De PvdA zegt in het persbericht door de andere partijen genegeerd te worden 'en daarmee de afspraken uit het coalitieakkoord'. De partij spreekt van een 'onherstelbare vertrouwensbreuk'. 

'Niet bezuinigen op bibliotheek'

Zo is de PvdA het niet eens met het plan om 200.000 euro te bezuinigen op het bibliotheekwerk. Dit plan zou volgens de partij ook indruisen tegen afspraken over bibliotheekvoorzieningen met andere gemeenten in de regio Rivierenland. 
'De bezuinigingsvoorstellen van 2015 tasten volgens de PvdA de leefbaarheid in de kernen aan en zetten de verenigingen financieel onder druk. De begroting van 2017 biedt voldoende financiële ruimte om deze besluiten te heroverwegen, maar daar voelen de SGP en het CDA vooralsnog niet veel voor', aldus de PvdA. 
Tijdens de raadsvergadering donderdag geeft de PvdA een nadere toelichting op het besluit.