Nieuws

Gedetineerden leiden elkaar rond langs expositie over Anne Frank

ZUTPHEN - In de penitentiaire inrichting Achterhoek in Zutphen is een expositie over Anne Frank geopend voor de gevangenen. Gedetineerden zouden veel kunnen leren van het verhaal van Anne Frank over kwesties als discriminatie, vooroordelen en respect.
De tentoonstelling beslaat een lange gang met panelen aan de muren. Aan de ene kant wordt het verhaal van Anne Frank verteld, aan de andere het tegenwoordige verhaal van discriminatie en vooroordelen.

Gedetineerden als gids

Vier gedetineerden zijn opgeleid om hun medegevangenen rond te leiden over de tentoonstelling. Justitieel pastor Fons Flierman heeft de tentoonstelling naar Zutphen gehaald. Hij hoopt dat zij het verhaal van discriminatie en tolerantie delen met hun medegevangenen.
Voor gedetineerde en gids Dominique is het gidswerk een leuke afleiding van de sleur van alledag, maar hij hoopt ook het verhaal goed te kunnen vertellen. 'Ik denk dat ik wel mijn foutjes zal hebben, maar dat weerhoudt me er natuurlijk niet van om de boodschap goed over te brengen.'
De expositie is nog twee weken in Zutphen, maar niet voor het grote publiek toegankelijk. De tentoonstelling ging eerder ook al langs andere gevangenissen in het land.