Nieuws

Johan Derksen, Hélène Hendriks en De Kist: Presentatie 'Kraay' in elf foto's

LIENDEN - Met Hans Kraay jr. als middelpunt werd in het bijzijn van een aantal prominenten uit de voetballerij het boek 'Kraay' gepresenteerd.
De avond begint al met Hans Kraay jr. gebak van de lokale banketbakker.
Tafelgenoot Johan Derksen van Voetbal Inside ontbreekt natuurlijk niet in de kantine van FC Lienden. Derksen is een van de tien mensen uit het boek die grote invloed hadden op Kraay.
Johan Derksen over Hans Kraay:
Oud-trainer Simon Kistemaker is ook van de partij. 'De Kist' over wie onlangs ook een boek verscheen, was bij De Graafschap en Telstar trainer van Hans Kraay. Ooit gaf hij Kraay tijdens een duel tussen De Graafschap en RBC de opdracht om tegenstander Pierre van Hooijdonk in zijn oor te bijten. Wat Kistemaker niet had voorzien, was dat Kraay dit ook letterlijk deed.
Kraay poseert met FOX Sports-presentatrice Hélène Hendriks. Het boegbeeld van de sportzender is door Kraay gevraagd om de avond aan elkaar te praten. 
Niets ten nadele van Hélène Hendriks, maar met haar charme maakt Hans' echtgenote Sofie de meeste indruk van alle aanwezigen. Het stel poseert minutenlang voor de fotografen die niet genoeg lijken te krijgen van het echtpaar.
Sofie Kraay over Hans Kraay:
De man rechts op de foto is Vincent de Vries, de auteur van het boek. Eerder leverde hij een indrukwekkende biografie over oud-voetballer Fernando Ricksen af.
Kraay poseert nog maar eens op verzoek van de fotografen. Nu met boeken.
Johan Derksen bijt het spits af als eerste spreker. 'Hans is een jongen die ik mijn hele leven min of meer ken. En ik moet zeggen; de echte Hans Kraay is een wereldgozer', aldus de Snor van Voetbal Inside.
Hans Kraay luistert ontroert als een van de sprekers vertelt over zijn vader. Hans Kraay sr. heeft zich de laatste jaren geheel ingezet voor het verzorgen van zijn demente echtgenote en verschijnt eigenlijk niet meer in het openbaar.
Na de boekpresentatie staat ook Sofie Kraay de pers te woord. Verslaggever Simon Zijlemans van Voetbal Inside informeert of er nog een dolle duikavond op het programma staat in huize Kraay.
En dit is hem dan, het boek.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!