Nieuws

Klachten over bussen, een expositie in de bak en krijgt Arnhem een nieuw filmhuis? Dit is het nieuws van woensdag 26 oktober

Een impressie van het Focus Filmtheater op het Kerkplein. Afbeelding: archief Omroep Gelderland
Komt er een nieuw filmhuis bij de Eusebiuskerk in Arnhem? De Raad van State doet vandaag uitspraak. Daarnaast waren er deze zomer bijzonder veel klachten over de hoogzomerdienstregeling van de bussen van Breng. De politiek neemt vandaag een zwartboek in ontvangst. En een tentoonstelling over het leven van Anne Frank moet bij gedetineerden het gesprek op gang brengen over racisme, discriminatie, vooroordelen en vrijheid.
ARNHEM - Komt er een nieuw filmhuis bij de Eusebiuskerk in Arnhem? De Raad van State doet vandaag uitspraak. Daarnaast waren er deze zomer bijzonder veel klachten over de hoogzomerdienstregeling van de bussen van Breng. De politiek neemt vandaag een zwartboek in ontvangst. En een tentoonstelling over het leven van Anne Frank moet bij gedetineerden het gesprek op gang brengen over racisme, discriminatie, vooroordelen en vrijheid.

Anne Frank voor gevangenen

Gedetineerden in de gevangenis in Zutphen kunnen de komende twee weken naar een tentoonstelling over het leven van Anne Frank.
Het is de bedoeling dat de tentoonstelling in gevangenissen een gesprek op gang brengt over onderwerpen als racisme, discriminatie, vooroordelen en vrijheid. Vandaag wordt de tentoonstelling geopend.

Zwartboek hoogzomerdienstregeling

De hoogzomerdienstregeling van vervoersbedrijf Breng was te weinig doordacht en er is veel te rigoureus geschrapt in de dienstregeling van de bussen. Deze conclusie trekt reizigersorganisatie Rover in het zwartboek 'Hoogzomerdienstregeling Breng'.
Het zwartboek bevat de klachten van 80 reizigers die hinder ondervonden van de sterk ingekrompen dienstregeling. Het zwartboek wordt vanmiddag aangeboden aan Provinciale Staten.

Filmhuis naast de Eusebiuskerk Arnhem?

Krijgen de bezwaarmakers tegen de plannen voor de bouw van een filmhuis op het Kerkplein in Arnhem hun zin? Dat wordt vandaag duidelijk. De Raad van State doet uitspraak in een procedure die is aangespannen door enkele partijen die de komst van een nieuwe Focus Filmtheater op het plein voor de Eusebiuskerk in Arnhem niet zien zitten.