Nieuws

Het gaat goed met de Gelderse economie

De Gelderse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 2,7% gegroeid. Daarmee ligt Gelderland boven het landelijk gemiddelde van 2,3% groei. Dat blijkt uit een economische analyse van de provincie Gelderland.
ARNHEM - De Gelderse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 2,7% gegroeid. Daarmee ligt Gelderland boven het landelijk gemiddelde van 2,3% groei. Dat blijkt uit een economische analyse van de provincie Gelderland.
De werkloosheid in Gelderland is gedaald tot 5,7%. Begin dit jaar was dat nog 7%. Landelijk heeft op dit moment 6,2% van de beroepsbevolking geen werk.
De Gelderse industrie groeit. De orderportefeuille is de afgelopen twee jaar toegenomen van 2,5 maanden werk in 2014 naar 2,9 maanden nu. De orderportefeuille is de werkvoorraad van bedrijven uitgedrukt in tijd.

Toerisme blijft achter

Maar niet alle sectoren doen het goed. Het aantal toeristische overnachtingen blijft in Gelderland achter op de rest van Nederland. Volgens de provincie komt dat doordat er meer buitenlandse toeristen naar Nederland komen, maar die komen vaak niet naar Gelderland.
Twee keer per jaar analyseert de provincie de economie in Gelderland. Cijfers komen onder andere van het CBS, UWV en het Bureau Economisch Onderzoek van de provincie Gelderland.