Nieuws

Helft parkeerautomaten in Arnhem nog steeds op wintertijd

De problemen met parkeerautomaten in Arnhem zijn bijna voorbij. Apparaten staan op wintertijd, waardoor automobilisten een uur extra moeten betalen. De wintertijd gaat pas komend weekend in. Ook in Zevenaar waren er problemen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De problemen met parkeerautomaten in Arnhem zijn bijna voorbij. Apparaten staan op wintertijd, waardoor automobilisten een uur extra moeten betalen. De wintertijd gaat pas komend weekend in. Ook in Zevenaar waren er problemen.
De gemeente Arnhem meldde maandag dat sprake is van een storing. Volgens de gemeente liep tegen het middaguur nog de helft van de parkeerautomaten een uur achter, waardoor parkeerders een uur extra moeten betalen. 'We werken aan een oplossing', zegt een woordvoerder.
Op Twitter meldt de gemeente dat gedupeerden geld krijgen teruggestort als ze een mail sturen met hun parkeerkaartje als bijlage. 

'Het was een softwareprobleem'

Volgens Peter Paul Geurten van parkeerautomatenleverancier Scheidt en Bachmann moeten de problemen na vandaag helemaal zijn verholpen. 'In Zevenaar zijn al geen problemen meer. Het was een softwareprobleem en het oplossen heeft even geduurd', meldt hij.
Hij is niet bekend met meer problemen in Gelderland met de tijdsregistratie van de automaten. Scheidt en Bachmann heeft 5500 automaten in heel Nederland.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!