Nieuws

'Innovatieve en duurzame' melkveehouderij uit Hummelo genomineerd voor fraaie award

IJsboerderij de Steenoven in Hummelo is genomineerd voor de Agrafiek Award 2016. De award is een beloning voor innovatieve en duurzame ondernemers in de melkveehouderij. © De Steenoven.
HUMMELO - IJsboerderij de Steenoven in Hummelo is genomineerd voor de Agrafiek Award 2016. De award is een beloning voor innovatieve en duurzame ondernemers in de melkveehouderij.
De ijsboerderij uit Hummelo is in de regio met name bekend om het Nozem IJs, dat werd geproduceerd voor de Zwarte Cross. De Steenoven heeft twee concurrenten, melkveebedrijf Lage Bijssel uit Doornspijk en melkveebedrijf Lagendijk uit Diessen. Ook worden er prijzen uitgereikt in de categorieën loonbedrijf, akkerbouw en varkenshouderij. 
Op 2 november 2016 vindt de uitreiking van de Agrafiek Awards plaats op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg. De winnaar wordt gekozen door een meerkoppige jury, met daarin onder andere de voormalige winnaars van de Agrafiek Award. Het is de tweede editie van de uitreiking, in 2014 werden de Agrafiek Awards voor het eerst uitgedeeld.