Nieuws

De A1 wordt verbreed en dat merkt de automobilist nu al

KLARENBEEK - Rijdt u vaak 's avonds laat nog op de A1 of de A50? Dan is dit goed om te weten. Knooppunt Beekbergen is de hele week vanaf 21.00 tot 5.00 uur afgesloten. En er zijn parallelbanen dicht. Het heeft alles te maken met het verbreden van de A1.
Vanaf maandagavond tot en met vrijdag 29 oktober is de verbindingsweg van Zwolle naar Deventer in knooppunt Beekbergen van 21.00 tot 5.00 uur gesloten. Dat heeft te maken met werkzaamheden aan knooppunt Beekbergen. Het verkeer van Zwolle naar Deventer wordt dan omgeleid via A1 en de afrit Apeldoorn-Zuid (20). 

Parallelbaan A50 is één nacht afgesloten

In de nacht van vrijdag 28 oktober van 21.00 tot 05.00 uur is de parallelbaan van de A50 in zuidelijke richting tot het knooppunt Beekbergen afgesloten. Verkeer van Zwolle naar Deventer en van Zwolle naar Amersfoort wordt met borden langs de weg omgeleid via de N345.

Parallelbaan A1 ook kort afgesloten

In de nacht van vrijdag 28 oktober wordt ook de parallelbaan van de A1 van Deventer naar Amersfoort in het knooppunt Beekbergen tijdelijk kort afgesloten. Verkeer vanuit Arnhem naar Amersfoort wordt tijdens de nachtafsluiting omgeleid via de afrit 21 Voorst.
Vanaf 29 oktober geldt op de parallelbaan van de A1 van Deventer richting Amersfoort een snelheidsbeperking van 70 km/uur, zodat het werkverkeer veilig kan in- en uitvoegen. Weggebruikers kunnen ook hiervan enige hinder ondervinden.

Werk aan knooppunt Beekbergen

Om de doorstroming te verbeteren wordt in het knooppunt Beekbergen de verbindingslus van Deventer naar Arnhem vervangen door een nieuwe verbindingsweg met viaduct. Tussen de aansluiting Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen wordt aan beide zijden van de A1 een extra rijstrook gemaakt. Met deze maatregelen wordt meer ruimte gecreëerd voor in- en uitvoegend verkeer. Het werk aan dit gedeelte van de A1 moet eind 2017 klaar zijn.

Uitbreiding A1 Oost

De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen en de aanpassingen van knooppunt Beekbergen zorgen voor een goede doorstroming en een betere bereikbaarheid van het gebied. Tussen 2018 en 2028 wordt de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo in twee etappes verbreed.