Nieuws

Verdachte van misbruik in Gereformeerde Kerk overleden

HOEVELAKEN - De 71-jarige man uit Hoevelaken die onlangs in het nieuws kwam wegens misbruik van twaalf minderjarige jongens, is afgelopen week overleden. Dat meldt het AD. De man was lid van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Amersfoort.
Het misbruik zou 30 jaar geleden binnen de kerkelijke gemeenschap hebben plaatsgevonden. De man biechtte zijn misbruik in de jaren 80 al op, maar de toenmalige kerkenraad deed niets met de zaak.
De man bleef ook lid van de kerk. Hij had destijds geen officiële functie in de kerk.
Het misbruik kwam begin deze maand in het nieuws, nadat het huidige kerkbestuur werd getipt over het misbruik. Het huidige kerkbestuur heeft naar aanleiding daarvan een informatiebijeenkomst georganiseerd en een grondig onderzoek aangekondigd.
De 71-jarige man uit Hoevelaken is overleden na een terminale ziekte.
'In de kerkdienst van afgelopen zondag vroeg de voorganger te bidden voor de man uit Hoevelaken zijn vrouw en zijn kinderen', zo meldt het AD. 
'Ook vroeg hij om 'kracht, moed en troost.'  Behalve voor de overleden Hoevelaker werd er tevens aandacht gevraagd voor 'alle betrokkenen bij het seksueel misbruik hier in de gemeente.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!