Nieuws

Is dit de oplossing voor rijgedrag van pizzakoeriers?

NIJMEGEN - We zijn blij dat we ze kunnen bellen voor een pizza of een frietje kapsalon, maar op de weg is het uitkijken geblazen. Maaltijdbezorgers zijn volgens veel weggebruikers ware kamikazepiloten. Daar wil de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) verandering in brengen.
Bezorgers kunnen voortaan gratis een ochtend verkeersles krijgen. Zeven jongens van Domino's in Nijmegen bijten het spits af.
Een kennismaking, wat theorieles en dan echt naar buiten. De jongeren gaan op hun brommer of scooter de weg op met een filmende instructeur erachter. Samen bekijken ze het videomateriaal en bespreken ze hoe ze beter met het verkeer kunnen omgaan.
Arjan Everink van de KNMV hielp bij het opzetten van de cursus. Luister naar het gesprek met hem op Radio Gelderland:

Veel grotere kans op ongeluk

Wat extra tips en tricks zijn niet overbodig. Mensen op brom- en snorfietsen hebben relatief een veel grotere kans om betrokken te raken bij een ongeluk dan automobilisten of fietsers. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.
Jaarlijks overlijden gemiddeld 47 brom- en snorfietsers en komen er 2.500 met ernstige verwondingen in het ziekenhuis terecht als gevolg van een verkeersongeval.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!