Nieuws

KNVB wil vechtende voetballers bij Germania Groesbeek straffen

De KNVB wil de vechtende voetballers, die zaterdag betrokken waren bij de grote vechtpartij rondom een wedstrijd van Germania uit Groesbeek en SCH uit Nijmegen, straffen. De Nederlandse voetbalbond stelt een onderzoek in. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - De KNVB wil de vechtende voetballers, die zaterdag betrokken waren bij de grote vechtpartij rondom een wedstrijd van Germania uit Groesbeek en SCH uit Nijmegen, straffen. De Nederlandse voetbalbond stelt een onderzoek in.
'We hebben contact gezocht met beide verenigingen en ook onze hulp aangeboden', vertelt KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse. 'Nu gaan we in kaart brengen wat er zich heeft afgespeeld en wie erbij betrokken zijn geweest. Die mensen worden dan gehoord en die moeten worden bestraft.'
Naast de KNVB doet ook de politie onderzoek, maar er zijn maandag nog altijd geen aanhoudingen verricht.

Wat is er gebeurd?

Zaterdag ontstond er een grote vechtpartij bij een bekerwedstrijd tussen het tweede zaterdagelftal van de Groesbeekse club Germania en een elftal van SCH uit Nijmegen. Het zou uit de hand zijn gelopen nadat Germania van 1-4 terugkwam tot 3-4.
Toen een speler van Germania tegen zijn hoofd werd getrapt, sloeg de vlam helemaal in de pan.
Een jeugdige supporter van Germania die de situatie filmde werd achternagezeten en ook in de kantine van de Groesbeekse club kwam het tot een knokpartij, waarbij vooral mensen van SCH zich zouden hebben misdragen. Er is volgens de Groesbeekse club met bierglazen gegooid en met barkrukken geslagen.
Er zouden twee spelers naar het ziekenhuis zijn gebracht, met vermoedelijk een gebroken oogkas en een gebroken neus.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!