Nieuws

Hûh, een waterval in de Rijn bij Arnhem?

Een gigantische waterval in het hart van de Rijn bij Arnhem, hoe zou dat eruit zien? Erg indrukwekkend, zo blijkt uit een foto die de Arnhemse fotograaf en beeldmanipulator Peter van Dijck onlangs maakte. De foto is te bewonderen in de etalage van de Arnhemse boekhandel Hijman Ongerijmd. © Peter van Dijck
ARNHEM - Een gigantische waterval in het hart van de Rijn bij Arnhem, hoe zou dat eruit zien? Erg indrukwekkend, zo blijkt uit een foto die de Arnhemse fotograaf en beeldmanipulator Peter van Dijck onlangs maakte. De foto is te bewonderen in de etalage van de Arnhemse boekhandel Hijman Ongerijmd.
Een panoramafoto die Van Dijck vanaf de Mandelabrug maakte, vormt de eerste laag van het spectaculaire beeld dat werd opgemerkt door Arnhem Direct. De Arnhemmer manipuleerde de foto vervolgens door beeld van de wereldberoemde Niagara Falls waterval toe te voegen. 
'Een nieuwe realiteit creëren is een van mijn specialiteiten', legt Van Dijck uit. 'Je kunt objecten weghalen of toevoegen, bij deze foto van Arnhem deed ik het laatste.'

Niet makkelijk

De Arnhemmer deed er drie à vier uur over om de normaal rustige Rijn om te toveren tot rivier met spectaculaire waterval.
Op het origineel (zie de hoofdfoto voor de bewerkte versie) is te zien hoe de boot links in de hoek plaats moest maken voor een rotswand. 'Dat moest om de diepte van de waterval te rechtvaardigen', aldus Van Dijck. 'Om dezelfde reden heb ik de boot op de voorgrond verkleind.'
De fotograaf legde de Niagara Falls in Arnhem omdat deze waterval de juiste grootte heeft. 'De waterval uit Sonsbeek heb ik ook geprobeerd, maar die was te klein en zag er niet realistisch uit.'

Eyecatcher van tentoonstelling

De foto hangt in de etalage van boekhandel Hijman Ongerijmd aan het Grote Oord als onderdeel van een serie tentoongestelde affiches die Van Dijck maakte voor Colline Theaterproducties. Het theatergezelschap viert dit jaar zijn 15-jarig bestaan.
'Deze foto heeft niets met de theaterfoto's te maken, hij is meer bedoeld om de aandacht te trekken. Mensen lopen voorbij en herkennen dit beeld van Arnhem direct en blijven even staan om de foto beter te bekijken', verklaart Van Dijck. De foto is nog tot het einde van de maand in de etalage te bewonderen.

Zie ook:

Website Peter van Dijck
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!