Nieuws

Dit zijn de tien mooiste foto's van het Bloemencorso 2016 in Lichtenvoorde

De winnende foto van René te Dorsthorst.
Al een aantal jaren roept de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde fotografen op om hun mooiste corsofoto in te sturen. Ook dit jaar is weer volop gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Uit alle inzendingen werd een foto van René te Dorsthorst gekozen als de grote winnaar.
LICHTENVOORDE - Al een aantal jaren roept de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde fotografen op om hun mooiste corsofoto in te sturen. Ook dit jaar is weer volop gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Uit alle inzendingen werd een foto van René te Dorsthorst gekozen als de grote winnaar.
Bijna 90 fotografen gaven gehoor aan de oproep en stuurden ruim 200 foto’s in. Jurylid Marian ter Haar: 'Het onderwerp mag van alles zijn, zolang het maar betrekking heeft op het corso. Een dahliaveld, het geraamte van een corsowagen, plakpret bij de corsokids of een corsowagen. We zijn dit jaar echt overstelpt met inzendingen.'

'Nog nooit zoveel inzendingen'

'Zoveel hebben we nog nooit eerder binnen gekregen. Alle inzendingen krijgen een nummer en worden anoniem beoordeeld. Pas als de winnaar is gekozen, krijgt de jury te zien wie de inzender is. Uiteindelijk is de keuze van de jury gevallen op de foto van René te Dorsthorst, omdat hij de sfeer op het tentoonstellingsterrein zo prachtig heeft weten vast te leggen.'
Naast een eervolle vermelding in het programmaboekje, worden de foto’s ook tentoongesteld tijdens de maquettepresentatie.
1. René te Dorsthorst
2. Ton Takken
3. Frans te Brake
4. Tara Visser
5. Lynn Overbekking
6. Frans te Brake
7. Pascal Goossens
8. Daniël Pothoven
9. Jasper Papen
10. René van der Wal.