Nieuws

Derbykoorts: deze pesterijen waren er voorafgaand aan NEC - Vitesse

Nog één nacht en dan staat de derby NEC-Vitesse weer op het programma. De Arnhems en Nijmeegse supporters keken daar heel erg naar uit de afgelopen week. Dat was wel te zien in de pesterijen over en weer. Een overzicht tot aan zaterdagavond. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Nog één nacht en dan staat de derby NEC-Vitesse weer op het programma. De Arnhems en Nijmeegse supporters keken daar heel erg naar uit de afgelopen week. Dat was wel te zien in de pesterijen over en weer. Een overzicht tot aan zaterdagavond.

'Naffszz' mikpunt

Het is natuurlijk wel heel voorspelbaar, maar Vitesse-speler Navarone Foor (bijnaam Naffszz) is deze week het mikpunt van de pesterijen. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap vanuit Nijmegen naar Arnhem, maar hoeft niet meer terug te keren in zijn stad. Zo bleek wel uit verschillende 'verbodsborden' die Nijmeegse supporters hebben opgehangen in de stad.
Daarnaast zal Foor ook zondag tijdens de wedstrijd het mikpunt zijn van liederen. Maar zowel NEC-supporters, als Vitesse-supporters zullen ook verschillende spandoeken ophangen die gerelateerd zijn aan de middenvelder.
En ook op Twitter is Foor onderwerp van gesprek.

Georgisch spandoek voor NEC?


Dit spandoek hing zaterdagmorgen op het trainingsveld in Nijmegen. Het ziet eruit als een aanmoedigingsdoek voor de NEC-spelers, maar in werkelijkheid is het wat anders.
Vitesse-supporters hebben dit doek opgehangen. Volgens de Arnhemse fans staat er op geschreven: 'Wij staan hier tussen de honden, pak voor ons de punten.' Volgens Georgiër én Vitesse-aanvoerder Guram Kashia staat er iets anders. De woorden 'pas op' en 'geel en zwart' kon hij er uit opmaken.

Buitenlandergrapje is terug

Jarenlang konden de Nijmegenaren die grap maken. De geintjes over het aantal buitenlanders in het team van Vitesse. Dit jaar is het aantal buitenlanders in de selectie bij NEC enorm toegenomen én daar kunnen de Arnhemse supporters nu wel wat mee. Zaterdagmorgen hing dit spandoek op het trainingsveld in Arnhem.

Twitter take-over

Navarone Foor moet het ook op het Twitteraccount van de supportersvereniging van Vitesse ontgelden. Hij wordt voor judas en NSB'er uitgemaakt. Het blijkt het werk van NEC-aanhangers; ze hebben het account @SVVitesse gehackt. Het Vitesse-logo heeft plaatsgemaakt voor dat van NEC en er staat onder meer de hashtag #NijmegenLeeftArnhemBeeft op.

Hoeveel kaarten verkocht?

Bij Vitesse is het stadion lang niet altijd gevuld, zelfs niet voor de belangrijke wedstrijden. Dat levert vaak een hoop gelach op bij andere supportersgroepen, zo ook in Nijmegen. Maar nu lachen ze bij Vitesse ook even. NEC heeft een dag voor de wedstrijd nog niet alle kaarten verkocht. Hoe erg de derby ook leeft, niet iedereen komt morgen dus naar het stadion. En dat vinden de Vitesse-supporters natuurlijk ook een mooie insteek om eens terug te plagen.
En eerlijk is eerlijk.. in Nijmegen snappen ze dat zelf ook niet helemaal...
Al met al werd er al behoorlijk wat geplaagd tot aan zaterdag, maar zondag zullen de echte mentale tikken worden uitgedeeld.