Nieuws

Oplettende getuige helpt bij opsporing inbrekers Ermelo

De politie heeft zaterdagmorgen vier mannen uit Amsterdam aangehouden, die verdacht worden van een inbraak in een telecomwinkel in Ermelo. De mannen werden bij de inbraak gezien door een getuige, die de politie het type vluchtauto en kenteken kon doorgeven. © politie
ERMELO - De politie heeft zaterdagmorgen vier mannen uit Amsterdam aangehouden, die verdacht worden van een inbraak in een telecomwinkel in Ermelo. De mannen werden bij de inbraak gezien door een getuige, die de politie het type vluchtauto en kenteken kon doorgeven.
De inbraak werd gepleegd rond half vijf in de ochtend. Bij de kraak ging het alarm af en zag de getuige dat er drie mannen de winkel kwamen uitrennen en in de vluchtauto stapten. Deze reed vervolgens met hoge snelheid richting Harderwijk.
Diverse politieauto's werden ingezet en daardoor werd de verdachte auto gezien toen die de snelweg A28 opreed. Na een korte achtervolging werd de auto aan de kant gezet en de vier inzittenden in de leeftijd van 18 en 22 jaar worden aangehouden. Ook werd in de auto de buit van de inbraak aangetroffen.