Nieuws

Mogelijk supermarkt met alcoholverbod op campus Radboud Universiteit Nijmegen

Nog even geduld en dan is het waarschijnlijk zover voor studenten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen: een supermarkt op de campus. De winkel moet in het voorjaar van 2017 haar deuren openen. © Radboud Universiteit
NIJMEGEN - Nog even geduld en dan is het waarschijnlijk zover voor studenten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen: een supermarkt op de campus. De winkel moet in het voorjaar van 2017 haar deuren openen.
Studenten die in de nieuwe winkel alcohol willen kopen, komen echter van een koude kermis thuis. Er mag namelijk geen alcohol verkocht worden in de supermarkt. Ook niet na vier uur 's middags, wanneer in bijvoorbeeld het Cultuurcafé op de campus wel gewoon bier en wijn worden geschonken.
'Hoe ga je handhaven dat er niet eerder alcohol verkocht wordt? Wij vinden het duidelijker om dan maar helemaal geen alcohol te verkopen', zegt Gusta Cirkel, directeur van het Facilitair Bedrijf, in het magazine van de universiteit. 'Alcohol maakt in dergelijke filialen niet zo'n enorm deel uit van de omzet.'

Nog geen vergunning

De komst van de supermarkt naar de campus is overigens nog niet in kannen en kruiken. Er is namelijk nog geen definitief akkoord voor een vergunning.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!