Nieuws

Voormalige vuilstort bij Zaltbommel wordt zonnepark

De voormalige vuilstort Ketelsteeg in de buurtschap Oensel, bij Zaltbommel wordt een zonnepark. De 14.000 panelen moeten tussen de 500 en 600 huishoudens van energie gaan voorzien. © Energie van Hollandsche bodem
ZALTBOMMEL - De voormalige vuilstort Ketelsteeg in de buurtschap Oensel, bij Zaltbommel wordt een zonnepark. De 14.000 panelen moeten tussen de 500 en 600 huishoudens van energie gaan voorzien.
De gemeente Zaltbommel heeft hiervoor een overeenkomt getekend met energiecoöperatie Energie van Hollandsche bodem uit Elst. De bedoeling is dat de bouw van het zonnepark in het voorjaar van 2018 van start gaat. Voor het zover is, moet er eerst een nieuw bestemmingsplan komen. Ook is er een bouwvergunning nodig.

Inwoners kunnen meedoen

Omwonenden kunnen participeren door zonnepanelen te kopen in het nieuwe zonnepark. Volgens Energie van Hollandsche bodem kunnen ze daarmee hun energierekening met 20 tot 40 procent verlagen.

Crowdfundingsactie

Vorige week startte de gemeente Zaltbommel een crowdfundingsactie voor de financiering van extra zonnepanelen op het gemeentehuis. Dat heeft tot nu toe 21.000 van de in totaal benodigde 30.000 euro opgeleverd. Zaltbommel wil dat in 2020 minimaal 16 procent van het energieverbruik in de gemeente duurzaam wordt opgewekt.