Nieuws

16 sollicitanten willen burgemeester van Neder-Betuwe worden

Voor de burgemeestersfunctie in de gemeente Neder-Betuwe hebben zich zestien sollicitanten gemeld. Onder hen bevinden zich vier vrouwen, meldt de gemeente. De leeftijd varieert van 35 tot en met 61 jaar. Onder de kandidaten is één burgemeester. Ook zijn er tien (oud-)wethouders en twee (oud-)Statenleden. © Omroep Gelderland
OPHEUSDEN - Voor de burgemeestersfunctie in de gemeente Neder-Betuwe hebben zich zestien sollicitanten gemeld. Onder hen bevinden zich vier vrouwen, meldt de gemeente. De leeftijd varieert van 35 tot en met 61 jaar. Onder de kandidaten is één burgemeester. Ook zijn er tien (oud-)wethouders en twee (oud-)Statenleden.
De komende tijd voert Commissaris van de Koning Cornielje sollicitatiegesprekken met een aantal kandidaten. De meest geschikte sollicitanten worden vervolgens voorgesteld aan een vertrouwenscommissie die door de gemeenteraad van Neder-Betuwe is samengesteld. Uiteindelijk kiest de gemeenteraad naar verwachting in januari 2017 uit twee overgebleven kandidaten.
Die burgemeesterskandidaat wordt uiteindelijk als aanbeveling voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken.