Nieuws

Culemborg wil vrijliggend fietspad langs drukke Prijsseweg

Het college van Culemborg wil een vrijliggend fietspad aanleggen langs de Prijsseweg. Dit is een drukke weg die door veel automobilisten als uitvalroute wordt gebruikt. Er wordt vaak harder gereden dan de maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Ook veel fietsers, zoals schoolgaande jeugd en recreanten, gebruiken de weg. © Google Street View
CULEMBORG - Het college van Culemborg wil een vrijliggend fietspad aanleggen langs de Prijsseweg. Dit is een drukke weg die door veel automobilisten als uitvalroute wordt gebruikt. Er wordt vaak harder gereden dan de maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Ook veel fietsers, zoals schoolgaande jeugd en recreanten, gebruiken de weg.
Het fietspad langs de Prijsseweg wordt als het aan het college ligt aangelegd vanaf Kokmeeuwpad naar de Diefdijk. Met eigenaren van de percelen waarop het fietspad moet komen, wordt op dit moment al gesproken over aankoop van de grond. De raad van de gemeente Culemborg moet nog wel instemmen met het voorstel.
Het college hoopt dat nog dit jaar met de aanleg van de weg kan worden begonnen. De aanleg van de weg wordt voor maximaal de helft betaald door de provincie Gelderland.