Nieuws

Slachtoffer van diefstal? Drie Gelderlanders vonden hun tweewieler terug op internet!

Wie slachtoffer is van diefstal, doet er goed aan om op internet op zoek te gaan naar zijn gestolen spullen. De politie meldt donderdag dat drie Gelderlanders hun fiets of motor terugvonden op verkoopsites. © Pixabay
EDE - Wie slachtoffer is van diefstal, doet er goed aan om op internet op zoek te gaan naar zijn gestolen spullen. De politie meldt donderdag dat drie Gelderlanders hun fiets of motor terugvonden op verkoopsites.
Een vrouw uit Zaltbommel zag haar fiets op internet staan en schakelde de politie in. Die concludeerde dat de tweewieler in het nabijgelegen Aalst moest staan. Toen agenten in het betreffende huis aan de Waterkers gingen kijken, troffen ze niet alleen de gestolen fiets aan, maar ook de resten van een hennepkwekerij. In de woning stonden 200 lege potten. De bewoner is daarop aangehouden, net als een 29-jarige man uit Ede.
Ook een vrouw uit Arnhem vond haar fiets online terug. Ze maakte een afspraak, waarna agenten de verkoper aanhielden. Het bleek te gaan om een 26-jarige Arnhemmer die de gestolen tweewieler in huis had staan.
Een man uit Ede, tot slot, maakte hetzelfde mee. Hij heeft zijn gestolen motor weer terug, nadat hij met een agent in burgerkleding naar de verkoper was gegaan. De oplichter, een 38-jarige plaatsgenoot, is aangehouden.