Nieuws

Wie staat er niet geregistreerd bij het BKR in Tiel?

De mensen die met een krediet geregistreerd staan bij het BKR in Tiel hoeven zich niet alleen te voelen. Vorig jaar stonden ruim 8 miljoen Nederlanders in Tiel geregistreerd. Bij het bureau staan mensen in de systemen die een lening hebben lopen. Vorig jaar stonden ruim 14 miljoen kredieten geregistreerd. © Omroep Gelderland
TIEL - De mensen die met een krediet geregistreerd staan bij het BKR in Tiel hoeven zich niet alleen te voelen. Vorig jaar stonden ruim 8 miljoen Nederlanders in Tiel geregistreerd. Bij het bureau staan mensen in de systemen die een lening hebben lopen. Vorig jaar stonden ruim 14 miljoen kredieten geregistreerd.
Een registratie kan van belang zijn bij het succesvol aanvragen van een volgende consumptieve lening of van een hypotheek. Het BKR gaat vanaf 1 december ook kleinere kredieten met een kortere looptijd registreren. Ook mensen die 250 euro rood kunnen staan worden geregistreerd. De gevolgen voor het verkrijgen van een hypotheek zijn gering volgens het BKR.

Wanneer krijg je een registratie?

(Bron: BKR)
Als u een lening afsluit, is de kredietverstrekker verplicht om dit aan ons door te geven. U staat dan in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI).
Dit is in de volgende gevallen een positieve registratie:
- U heeft een kredietlimiet op uw rekening. Dit betekent dat u kunt roodstaan.
- U heeft een creditcard.
- U heeft een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.
- U maakt gebruik van een uitgestelde betaling (‘koop nu, betaal later’). Door altijd op tijd te betalen, zorgt u ervoor dat de registratie positief blijft.
- U maakt gebruik van een private lease-regeling.
Betaalt u altijd op tijd, dan zorgt u ervoor dat de registratie positief blijft.
Er is één lening die pas gemeld wordt bij een achterstand: de hypotheek. Als u op uw hypotheek een betalingsachterstand heeft van meer dan 120 dagen, krijgt u een negatieve registratie.