Doetinchem

'Als je moet dan moet je ', daarom toiletstickers in Doetinchem

DOETINCHEM - Wie kent het niet? Je bent aan het winkelen of doet boodschappen en moet plotseling naar het toilet. Maar het is niet vanzelfsprekend dat je in elke winkel of horecagelegenheid naar de wc kunt. Vaak is dat nog een zoektocht. In Doetinchem hoeft dat niet meer, daar hebben ondernemers de toiletsticker.

Alternatief openbaar toilet

De sticker is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Doetinchem en centrummanager Jos Tiemessen. Doetinchem wil graag een gastvrije stad zijn en hiermee de bezoekers nog meer welkom heten.
'We wilden eigenlijk een openbaar toilet in de stad, maar dit is een heel goed alternatief. Nu hebben we eigenlijk in elke straat wel meerdere openbare toiletten,' aldus de centrummanager. Inmiddels hebben zo'n 40 zaken aangegeven de actie wel te zien zitten en een sticker op hun raam te plakken.  
Met de sticker geeft de ondernemer aan dat toiletbezoek mogelijk is, maar dat hoeft niet gratis te zijn. 'Je maakt als winkeliers of horeca ook kosten, dus daar mag je best iets voor vragen. Gastvrij betekent niet per se gratis.' 

Gratis en gastvrij

Tiemessen plakt één van de eerste stickers bij lunchroom 'Met Liefde' van Robbert Eijgelaar. Hij krijgt regelmatig mensen in zijn zaak die alleen maar het toilet willen gebruiken en verder niet. Hij vindt prima en vindt de sticker een goed initiatief. 'Wie weet denken mensen dan ook, goh leuke zaak, hier drink ik de volgende keer een kopje koffie.' Zijn wc is overigens wel gratis. 'ja hoor je mag hier gratis plassen.' 
Binnenstadbezoekers zijn er blij mee: 'Tja, als je moet, dan moet je! '
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!