Nieuws

Vier ongelukken op A12 binnen een dag

Opnieuw lange files vandaag door ongelukken op de A12. In nog geen 24 uur tijd ging het op vier plekken mis. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Opnieuw lange files vandaag door ongelukken op de A12. In nog geen 24 uur tijd ging het op vier plekken mis.
Zo botsten vanochtend bij Zevenaar twee vrachtwagens op elkaar. Daarbij vielen geen gewonden. Door het ongeluk liep het ook op de A18 vast.
Vanmiddag sloeg ter hoogte van Arnhem een auto over de kop. En gisteren ging het ook twee keer mis op de A12. Bij Ede botsten twee vrachtwagens op elkaar en een ongeluk met een vrachtwagen bij Duiven legde aan het einde van de dag het verkeer rond Arnhem helemaal plat.

Transportbedrijven lopen inkomsten mis

Veel mensen kwamen door de ongelukken noodgedwongen later op hun afspraken. Niet alleen vervelend voor automobilisten die lang moesten wachten, maar ook transportbedrijven balen. Die lopen inkomsten mis.
Volgens een woordvoerder van transportbedrijf Wim Bosman in 's-Heerenberg liepen de frustraties bij chauffeurs op. Aansluitingen werden niet gehaald en dat kost geld. Het zou gaan om honderden euro's per vrachtwagen per dag, volgens Transport en Logistiek Nederland.

Hoop op doortrekken A15

Zowel Wim Bosman als TLN hopen op het snel doortrekken van de A15 van Bemmel naar Zevenaar, want het grootste probleem is volgens hem de regio Arnhem Nijmegen. Als er een ongeluk gebeurt, zijn er weinig alternatieve routes om uit te wijken en staat het verkeer hopeloos vast.
De transportsector moet nog wel even geduld hebben, want zoals het er nu naar uitziet kan het eerste verkeer pas in 2023 over dat stuk nieuwe weg.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!