Nieuws

Engelsman boekt per ongeluk Graafschapbezoek bij wedstrijd zonder supporters

DOETINCHEM - Hij had de tickets al geboekt en het weekend zorgvuldig gepland, de Engelse Scott Fitzgerald had zichzelf een mooi cadeau gedaan: vrijdag 21 oktober zou hij naar een voetbalwedstrijd van één van zijn favoriete clubs, De Graafschap, gaan. Helaas voor Scott bedacht de KNVB dat uitgerekend deze wedstrijd door De Graafschap zonder publiek moet worden gespeeld.
De club kreeg de straf naar aanleiding van ongeregeldheden op het veld met supporters toen de Doetinchemmers vorige seizoen op de Vijverberg degradeerden tegen Go Ahead Eagles.

Bevriend met Superboeren

Fitzgerald raakte jaren geleden bevriend met een groepje Graafschap-supporters die een wedstrijd van Queens Park Rangers in Londen bezochten. Hij bezocht in 2011 al eens een wedstrijd van de Superboeren en het contact met de supporters bleef altijd bestaan. Fitzgerald wilde graag weer eens bij zijn Achterhoekse vrienden langs en plande een tijd geleden al zijn bezoek aan de wedstrijd van vanavond tegen Helmond Sport, gecombineerd met een leuk weekend. Toen hij de tickets boekte was nog helemaal niet bekend dat De Graafschap deze wedstrijd zonder publiek moest spelen.

Geen uitzondering

Er is via De Graafschap nog geprobeerd of voor dit bijzondere geval nog een uitzondering kon worden gemaakt, maar dat verzoek heeft de voetbalbond KNVB niet bereikt. Maar ook was dat het geval geweest, dan had dat vermoedelijk geen andere uitkomst opgeleverd, aldus een woordvoerder van de KNVB. Wel had de KNVB dan kunnen nadenken over een alternatief. Fitzgerald gaat de wedstrijd nu met Graafschap-supporters in de kroeg in Doetinchem kijken.