Nieuws

Nieuwe burgemeester Culemborg: sociaal en slagvaardig

De nieuwe burgemeester van Culemborg moet groepen inwoners met elkaar verbinden, maar ook slagvaardig kunnen optreden. Dat staat te lezen in de profielschets voor de nieuwe burgemeester, waar de gemeenteraad zich maandag 24 oktober over buigt. © Omroep Gelderland/Archief
CULEMBORG - De nieuwe burgemeester van Culemborg moet groepen inwoners met elkaar verbinden, maar ook slagvaardig kunnen optreden. Dat staat te lezen in de profielschets voor de nieuwe burgemeester, waar de gemeenteraad zich maandag 24 oktober over buigt.
Culemborg gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester, omdat de vorige, Roland van Schelven, op 1 september met pensioen ging. Sinds die datum is er een waarnemend burgemeester in functie.

Openbare orde en veiligheid

Volgens de voorlopige profielschets moet de nieuwe burgemeester van de Lekstad verstand hebben van het thema veiligheid. 'Culemborg is een kleine stad met grootstedelijke problematiek', zo staat in die schets te lezen. Daarom is ervaring met veiligheidskwesties een pre. 
Maar bovenal is Culemborg op zoek naar een eerste burger, die signalen uit de samenleving makkelijk oppikt en helder communiceert. En hij of zij moet binnen een jaar na aantreding in Culemborg een huis hebben.