Nieuws

Steun voor Zwarte Piet, geldnood bij dierenasiel en een ernstige mishandeling in Wijchen. Dit is het nieuws van woensdag 19 oktober

Zwarte Piet krijgt hulp uit onverwachte hoek. Een conservatieve stichting vindt dat Zwarte Piet behouden moet blijven. Het dierenasiel in Velp snakt naar een nieuw onderkomen, maar ook naar geld om dit te betalen. En in Wijchen wordt een man van 50 jaar op klaarlichte dag mishandeld met een metalen buis. Wie heeft er een tip voor de politie? © ANP
ARNHEM - Zwarte Piet krijgt hulp uit onverwachte hoek. Een conservatieve stichting vindt dat Zwarte Piet behouden moet blijven. Het dierenasiel in Velp snakt naar een nieuw onderkomen, maar ook naar geld om dit te betalen. En in Wijchen wordt een man van 50 jaar op klaarlichte dag mishandeld met een metalen buis. Wie heeft er een tip voor de politie?

Gelderse stichting neemt het op voor Zwarte Piet

Actie in Heilig Landstichting. De conservatieve stichting Civitas Christiana uit dit dorp naast Nijmegen is het er niet mee eens dat supermarktketen Jumbo de afbeeldingen van Sinterklaas en Zwarte Piet op het huismerk schrapt. De stichting heeft uit protest duizenden kaarten naar de Jumbo gestuurd. De stichting ziet Zwarte Piet als een symbool dat verdedigd moet worden omdat het onderdeel is van de Nederlandse cultuur.

Dierenasiel in Velp snakt naar geld

Zorgen bij het dierenasiel in Velp. Het pand is oud, eigenlijk moet er een nieuw pand komen, maar geld is het probleem. Het dierenasiel verzorgt de opvang in negen gemeenten. Het wachten is op gulle gevers. 

Ernstige mishandeling op klaarlichte dag in Wijchen

Wie kan de politie helpen bij het oplossen van een ernstige mishandeling op klaarlichte dag in Wijchen? Dat is de vraag in het tv-programma Bureau GLD van Omroep Gelderland. Het 50-jarige slachtoffer is met een metalen buis op zijn hoofd geslagen. Ook als hij valt en op straat blijft liggen blijven zijn belagers en schoppen. Ze gaan er met zijn mobiele telefoon vandoor. Meer details over deze zaak vanavond dus, in Bureau GLD.