Nieuws

Varkensboeren in nood krijgen intensief coachingstraject in Bronckhorst

De gemeente Bronckhorst heeft de afgelopen maanden met 31 varkensboeren een keukentafelgesprek gevoerd. Het doel van de gesprekken was om sociale, emotionele en financiële nood bespreekbaar te maken. Bronckhorst trok een speciale coach aan omdat veel varkensboeren het moeilijk hebben. In april vorig jaar nog liet een boer uit Ruurlo zijn varkens verhongeren. © Omroep Gelderland
HENGELO - De gemeente Bronckhorst heeft de afgelopen maanden met 31 varkensboeren een keukentafelgesprek gevoerd. Het doel van de gesprekken was om sociale, emotionele en financiële nood bespreekbaar te maken. Bronckhorst trok een speciale coach aan omdat veel varkensboeren het moeilijk hebben. In april vorig jaar nog liet een boer uit Ruurlo zijn varkens verhongeren.
In totaal zijn er 64 varkenshouders door de gemeente benaderd waarvan er 31 open stonden voor een keukentafelgesprek. Deze gesprekken zijn inmiddels allemaal gevoerd. Volgens een woordvoerder van de gemeente varieerden de gesprekken van praktische tot sociaal-emotionele thema’s.
Elf varkensboeren hebben aangegeven behoefte te hebben aan extra coaching. Dat is in gang gezet. Volgende week bespreekt het college van B en W de inzet van de coach.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!