Nieuws

Komende uitzending: vliegensvlugge rondleiding, leren lezen op je 50ste en wie is de man achter de snor?

ARNHEM - Zaterdag 22 oktober in Gelderse Koppen

Vliegensvlugge stadswandeling

NIJMEGEN- Even opletten alstjeblieft, want voor je het weet heb het je gemist. Kiki Hendriks (23) combineert haar passie voor hardlopen met haar liefde voor Nijmegen. In groepsverband rent ze door Nijmegen voor een stadstour en stopt bij een aantal hoogtepunten om de mensen informatie te geven. De toeristische informatie duurt maximaal twee minuten, want anders worden de spieren koud.  Ideaal voor iedereen die weinig tijd heeft en toch de stad wil leren kennen. 

Zit dat wel snor?

NIJMEGEN- Wie is toch de man achter de snor? Michel van der Maas heeft een alterego, Machiel Rockanje. In die hoedanigheid test hij voor de site 'Nijmegen Eet', restaurantjes en lekkernijen uit Nijmegen. Maar achter deze jolige uitdossing, gaat een verhaal schuil. Michel was jarenlang de drijvende kracht achter de kindertelevisie in het Radboud Ziekenhuis. Daar kroop hij ook in de huid van allerlei typetjes om vrolijke filmpjes met de patiëntjes te maken. Maar toen er bij Michel MS werd geconstateerd, werd hij gedwongen om te stoppen.  Nog steeds kijkt hij met weemoed terug op deze tijd.  

Ouderwetse akkers

BEMMEL- Louis Dolmans (66) wist het als jochie zeker: ik wil boer worden! Maar niet op de manier waarop dat nu gebruikelijk is: met bestrijdingsmiddelen en zaadveredeling. Daarom ging Louis economie studeren. Hij had leuk werk, maar miste toch iets. Toen in 2007 grond vrij kwam in Bemmel, zag Louis zijn kans schoon. Hij kon eindelijk boer worden, maar dan wel op zijn manier!  

Met hulp van Maria

GENDT- Jos Niels kon amper lezen en niet schrijven. Hij schaamde zich kapot en verzon allerlei smoezen om er onderuit te komen. Zijn leven werd er door beheerst. Regelmatig bad hij in zijn eigen kapel tot Maria of ze hem wilde helpen. Uiteindelijk ging Jos op cursus, waar hij op zijn 50ste alsnog leerde lezen en schrijven. Voor zijn gevoel is hij aan een tweede leven begonnen: 'mijn kinderen kon ik niet voorlezen, maar nu lees ik mijn kleinkinderen wel voor, ik ben de koning te rijk!'  Inmiddels heeft hij zelfs zijn tweede boek geschreven. 

Vliegerfeest

LANGERAK - Hoe bescheiden hij ook is, Dick Toonen is een  beroemdheid in de vliegerwereld. hij ontwierp een bijzonder model vlieger: de drumbox. Overal ter wereld worden deze vliegers nagemaakt.  En dat maakt Dick een trots man. Samen met zijn vrouw Tonny reist hij naar zoveel mogelijk vliegerfeesten. Thuis zijn ze dagelijks bezig met het ontwerpen en maken van nieuwe vliegers en natuurlijk met het vliegeren zelf.