Nieuws

'Gouden' Elis Ligtlee mist door knieblessure WB-wedstrijd in Apeldoorn

APELDOORN - Olympisch kampioene Elis Ligtlee uit Eerbeek kan volgende maand niet meedoen aan de wereldbekerwedstrijd baanwielrennen in Apeldoorn. Een knieblessure gooit roet in het eten.
Al voor de Olympische Spelen kreeg ze last van haar knie, maar trainde ze gewoon door. 'Voor het ultieme resultaat had ik alle trainingen simpelweg gewoon nodig', zegt Ligtlee. Ze pakte in Rio de titel op het onderdeel keirin.
Na de Spelen heeft Ligtlee vier weken helemaal niets gedaan, maar de pijn is niet verdwenen. In overleg met haar coach en de fysiotherapeut heeft ze daarom besloten dat het niet verstandig is om de wereldbekerwedstrijd in Apeldoorn te rijden.

Unieke kans is verkeken

'Ik heb er enorm naar uitgekeken om voor eigen publiek een topprestatie neer te kunnen zetten', zegt Ligtlee op haar website. 'De wereldbeker in Apeldoorn voelde als een thuiswedstrijd, waarin ik de unieke kans had om voor familie, vrienden en fans op wereldniveau mijn vaardigheden te tonen. Door deze hardnekkige blessure gaat dit helaas niet lukken.'
Ligtlee sluit positief af: 'Ik ga mezelf herpakken en kom sterker terug.'