Instellingen

Wat doen die rode mannetjes langs de N324 bij Nederasselt?

NEDERASSELT - Een ludieke actie dinsdagmorgen langs de N324 bij Nederasselt. Fietsers die daar tegen het verkeer in rijden of rood licht negeren, worden aangesproken door rode mannetjes.
Het gaat hier om verklede medewerkers van Team Alert, dat werkt in opdracht van de provincie Gelderland. De rode mannetjes kijken of er spookfietsers zijn die vanaf de kruising met de Eindsestraat/Broekstraat tegen de richting in het fietspad aan de westzijde naar Nijmegen vervolgen. Ook fietsers die bij de kruising door rood rijden, krijgen een stopteken.

Klachten van omwonenden

Wie zich niet aan de verkeersregels houdt, krijgt dat van de rode mannetjes te horen. Goed verkeersgedrag wordt daarentegen beloond. De ludieke actie wordt gehouden naar aanleiding van klachten van omwonenden. Die voelen zich onveilig doordat fietsers, veelal scholieren, zich niet aan de verkeersregels houden.
Momenteel wordt de N324 tussen Nijmegen en Grave door de provincie onder de loep genomen. Als blijkt dat de verkeersregels worden genegeerd vanwege een slechte infrastructuur, zal de provinciale weg mogelijk worden aangepast.
Later in de week zullen de rode mannetjes nogmaals fietsers aanspreken langs de N324.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!