Nieuws

Bruinvis Sven uitgezet, Nena nu de laatste patiënt in Harderwijk

Bruinvis Sven is maandag uitgezet in zee, nadat hij zeven maanden geleden was opgevangen bij SOS Dolfijn in Harderwijk. Met zijn vrijlating is bruinvis Nena de laatste walvisachtige die opgevangen wordt in Harderwijk.
HARDERWIJK - Bruinvis Sven is maandag uitgezet in zee, nadat hij zeven maanden geleden was opgevangen bij SOS Dolfijn in Harderwijk. Met zijn vrijlating is bruinvis Nena de laatste walvisachtige die opgevangen wordt in Harderwijk.
Het dier werd in maart van dit jaar gevonden op het wad van Texel. Daarna is het overgebracht naar Harderwijk waar een soort intensive care is voor dit soort walvisachtigen. Daar kon Sven herstellen van een bijtwond en infecties. Vandaag werd Sven met een speciale dolfijnenambulance vanuit Harderwijk naar de kust gebracht en met een boot uitgezet in zee. Hieronder is te zien hoe vrijwilligers het dier in het water laten.

Nena de laatste bruinvis in opvang

Met het uitzetten van Sven heeft de stichting nog één patiënt die wordt verzorgd in Harderwijk. Bruinvis Nena werd ook in maart gebracht, maar zij heeft op dit moment een longontsteking en moet daarom langer blijven. Daarmee is zij de laatste bruinvis die in Harderwijk wordt opgevangen. Het is nog niet bekend wanneer zij wordt vrijgelaten.
SOS dolfijn heeft al aangekondigd te willen vertrekken per 31 december 2016. De reden van het vertrek is de huidige locatie naast het Dolfinarium. Op een andere plek denkt de stichting dat het makkelijker is om donateurs te trekken. Volgens de stichting denken geldgevers vaak dat ze een onderdeel zijn van het commerciële dierenpark en haken daardoor vaak af. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!