Nieuws

Tevergeefse actie voor behoud Achterhoekse Pastoor Pikkemaat : 'hij is elders harder nodig.'

'De bisdomstaf is er blij mee dat u zoveel waardering voor pastoor Pikkemaat hebt, maar door grote nood is zijn aanwezigheid elders nog meer gewenst. ' Deze reactie kreeg Hennie ter Bogt uit Vragender op zijn brief die hij naar kardinaal Eijk stuurde omdat hij het niet eens is met de overplaatsing van de jonge pastoor.
VRAGENDER - 'De bisdomstaf is er blij mee dat u zoveel waardering voor pastoor Pikkemaat hebt, maar door grote nood is zijn aanwezigheid elders nog meer gewenst. ' Deze reactie kreeg Hennie ter Bogt uit Vragender op zijn brief die hij naar kardinaal Eijk stuurde omdat hij het niet eens is met de overplaatsing van de jonge pastoor.

Pikkemaat moet blijven!

Casper Pikkemaat moet binnenkort van de Achterhoek naar een parochie in Twente. Hennie ter Bogt is zelf actief bij de Katholieke Kerk en werd eind deze zomer onaangenaam verrast door het nieuws van de overplaatsing van Pikkemaat. Nog nooit had hij ergens tegen geprotesteerd of actie voor gevoerd, maar nu klom hij in de pen en schreef een brief naar de Kardinaal. Hij wilde onder andere weten waarom de pastoor juist nu overgeplaatst moest worden en waarom het zo kort van te voren bekend werd gemaakt. 
Ook zette Ter Bogt een bericht op Facebook dat al een paar honderd keer is gedeeld. Dat geeft aan dat hij niet de enige is die wil dat de jonge pastoor in de Achterhoek blijft. 

Een kort briefje

Na een paar weken geduld is er dan nu eindelijk een brief terug van het Aartsbisdom Utrecht. 'Een kort briefje hoor en eigenlijk wat ik al een beetje had verwacht', zegt ter Bogt teleurgesteld. In de reactie staat dat de brief van Hennie ter Bogt in goede orde is ontvangen en dat naast de kardinaal ook andere leden van de bisdomstaf kennis hebben genomen van de brief. 'Maar verder geen uitleg dus waarom de overplaatsing zo abrupt moet. De brief is ook ondertekend door een diaken en niet door de kardinaal zelf. '
Hennie ter Bogt had er juist eind vorige week nog een tweede brief achteraan gestuurd. 'Ja ik dacht ik hoor maar niks, misschien moet ik een iets uitgebreidere brief sturen.. ' Hij gaat er niet vanuit dat hij hier nog een antwoord op krijgt. 'Jammer, maar het wordt toch niet anders.' 
Pastoor Pikkemaat vertrekt eind deze maand naar Twente. 
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!