Nieuws

Nijmegenaar plaatst zich voor NK boksen

NIJMEGEN - NIJMEGEN – Boks Academie Nijmegen heeft twee nieuwe kampioenen voortgebracht. Jayden Hendrikse (11 jaar) heeft de titel behaald bij de scholieren en Amine Boudhoum (21 jaar) heeft zijn zege behaald in de B-klasse.
In Nieuwegein werd op zaterdag 15 oktober de finale van district Noord gehouden. Boudhoum won zijn finale op punten tegen Bob Gewald van ABCC Apeldoorn. De winnaar van de finale wordt automatisch geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschap in Rotterdam.
Hendrikse is als kickbokser begonnen. Sinds een paar maanden bokst hij bij de Boks Academie Nijmegen. Dit was zijn eerste officiële wedstrijd boksen. Deze heeft hij op punten gewonnen van Lars Harkens uit Nieuwegein.
Dit zijn niet de eerste twee kampioenen die de boksschool voortbrengt. Eerder gingen vier andere de twee verse kampioenen voor. Elaige Camara werd Nederlands Kampioen Superzwaar A. John Buivenga, Margot Leenders en Thessa Kossen werden alle drie Nederlands Kampioen bij de studenten.