Nieuws

Vandaag in het nieuws: steeds meer overlast van ratten en start rechtszaak Q-koorts

De start van een rechtszaak over Q-koorts, Tiel krijgt een plein om elektrische auto's op te laden en steeds meer overlast van ratten in onze provincie. Dit is er vandaag in het Gelderse nieuws. © ANP
ARNHEM - De start van een rechtszaak over Q-koorts, Tiel krijgt een plein om elektrische auto's op te laden en steeds meer overlast van ratten in onze provincie. Dit is er vandaag in het Gelderse nieuws.

Q-koorts

In Den Haag start vandaag een rechtszaak over Q-koorts. Ruim 300 patiënten uit heel Nederland vinden dat de overheid te weinig heeft gedaan om de verspreiding van de Q-koortsbacterie te beperken. Daar zitten zo'n dertig Gelderse patiënten tussen. Het is voor de eerste keer dat overheid en patiënten in deze zaak tegenover elkaar staan.

Elektrisch rijden

Waterschap Rivierenland hoopt haar medewerkers aan de elektrische auto te krijgen. Er wordt daarom vanochtend in Tiel een speciaal laadpalenplein geopend. Het plein bestaat uit achttien dubbele laadpunten en heeft plek voor 36 auto's. De verwachting is dat er in 2020 in Nederland 200.000 zogeheten stekkerauto's rondrijden.

Ratten

Ratten rond je huis. Uit verschillende hoeken van onze provincie komen de laatste tijd berichten van overlast. Ook de rattenbestrijders hebben het druk. Ook is het moeilijker de plaagdieren te bestrijden, want sinds begin dit jaar mag er buiten geen gif meer worden gebruikt. Verslaggever Thijs Boelens gaat vandaag op pad met een rattenvanger.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!