Nieuws

Probleem met lek vrachtschip op Maas-Waalkanaal bij Nijmegen opgelost

NIJMEGEN - Op het Maas-Waalkanaal bij Nijmegen raakte zondag een binnenvaartschip in nood. Volgens de brandweer had het vaartuig water gemaakt in de machinekamer, nadat het ter hoogte van de nieuwe stadsbrug De Oversteek iets had geraakt.
Het tachtig meter lange schip dat is geladen met kalkzandsteen, kwam in de ochtend in de problemen voor de sluis bij Weurt. Het lag vervolgens urenlang met de neus op de bodem.

Lek provisorisch gedicht

Rijkswaterstaat en de brandweer kwamen met boten ter plaatse om hulp te verlenen. De brandweer probeerde de machinekamer leeg te pompen maar dat haalde niets uit, omdat er nog steeds water naar binnen stroomde.
De lading van het lekke binnenvaartschip werd vervolgens overgeladen. Daarna werd het lek provisorisch gedicht, zodat het schip kon worden leeggepompt. Aan het begin van de avond kon het schip worden aangemeerd.
Het water in de rivieren staat op het moment erg laag. Het is nog niet bekend of het vaartuig daardoor is lekgeslagen. Daar wordt door Rijkswaterstaat onderzoek naar gedaan. Het overige scheepvaartverkeer werd om het vastgelopen vrachtschip heen geleid; de rivier was niet gestremd.
Foto: Omroep Gelderland