Nieuws

Koerden en Turken samen aan tafel in Arnhem

In Turkije rommelt het de laatste tijd flink tussen verschillende bevolkingsgroepen. Koerden en Turken staan lijnrecht tegenover elkaar. In Arnhem willen ze daar niet aan mee doen. Om de eenheid tussen de verschillende groepen te benadrukken werd er daarom vandaag een gezamenlijke maaltijd geserveerd aan zowel Turken als Koerden.
Onder begeleiding van de betoverende klanken van de Turkse saz, werd er gegeten en gedronken door een grote groep mensen van Turkse komaf. Turken en Koerden zaten gebroederlijk naast elkaar. De achtergrond zou ook niet moeten uitmaken, vindt de Stichting Vriendschap en Solidariteit. Zij willen met deze maaltijd juist zorgen voor verbroedering tussen de verschillende bevolkingsgroepen.  

Jeugd

Maar de vraag is of die boodschap ook bij de jeugd aankomt. Een paar meisjes laten weten dat ze die scheiding tussen groepen ook op straat merken: 'Vooral Koerdische jongens trekken met elkaar op.' Ze vinden het jammer dat die jongens ook niet bij de maaltijd zijn. Volgens de meisjes gaat het in Nederland steeds beter tussen Koerden en Turken, maar is het in Turkije nog steeds een groot issue. Werk aan de winkel dus.
De maaltijd, die werd afgesloten met een heerlijke notensoep, is in ieder geval een stapje in de goede richting.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!