Nieuws

In Ede rondlopen als Darth Vader, maar niemand kijkt er vreemd van op

EDE - Rondlopen als een figuur uit Star Wars of juist als een karakter uit de Harry Potter films. Het kan niet gek genoeg vandaag tijdens de fantasy beurs Imagicon in Ede. Veel presentaties over fantasy en standhouders met boeken en speelgoed over dit thema.
Niet iedereen gaat verkleed naar de beurs. Vooral de standhouders zijn vaak bewonderend toeschouwer. Dat geldt bijvoorbeeld voor Daniëlle Futselaar uit Arnhem. Ze is illustrator voor fantasyboeken. Ook ruimtevaart organisatie NASA maakt van haar diensten gebruik om bijvoorbeeld een impressie te tekenen van een ontdekte planeet. Daniëlle zou niet snel verkleed gaan. 'Ik word zelf een beetje bang als ik een figuur Darth Vader hier zie', zegt ze.
Ook schrijfster Nienke Pool uit Arnhem zou zich niet verkleden. Ze was op de beurs om haar nieuwe boek 'Falco en de gestolen Stympha's' onder de aandacht te brengen. Als historicus maakt ze fantasy verhalen met een historisch mythe als achtergrond. 'Het is zo geweldig hoe de mensen hier in hun rol opgaan. Ik ga meer op in het schrijven van mijn verhalen.'