Nieuws

Brandgevaar en kakkerlakken in horeca Tiel ontdekt tijdens controle

TIEL - De brandweer in Tiel heeft vrijdagavond per direct een aantal horecaruimtes gesloten vanwege brandgevaar. Dat gebeurde bij een grote veiligheidscontrole in ruim 25 cafés en eetgelegenheden.
Volgens de politie ging het om twee rookruimtes, in een kelder en op de eerste verdieping, en om een woonruimte boven een café.
De brandweer stuitte tijdens de controles ook op niet-gekeurde brandblusmiddelen, niet-functionerende vluchtwegaanduidingen en geblokkeerde of afgesloten nooduitgangen. Daarnaast was op sommige plekken de elektra niet goed aangelegd.

Kakkerlakken

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) schreef vijf boetes uit voor overtreding van het rookverbod en onhygiënische situaties, waaronder kakkerlakken. Ook stuitte de NVWA op twee ondeugdelijke rookruimtes. Hiervoor is een waarschuwing gegeven.
Verder waren bij twee horecabedrijven geen leidinggevenden aanwezig en kon bij een aantal ondernemingen geen vergunning worden getoond. De Arbeidsinspectie constateerde overtredingen van de Arbeidstijdenwet en de Wet minimumloon. Hier wordt nog nader onderzoek naar gedaan.
De horecazaken die de boel niet op orde hadden, worden binnenkort opnieuw bezocht.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl