Nieuws

Agressieve Apeldoorner belaagt agent bij controle en gooit met spullen

Een 28-jarige Apeldoorner maakte het vrijdag wel heel bont. Hij schopte een agent en gooide met spullen uit een winkel naar agenten die hem wilden aanhouden.
APELDOORN - Een 28-jarige Apeldoorner maakte het vrijdag wel heel bont. Hij schopte een agent en gooide met spullen uit een winkel naar agenten die hem wilden aanhouden.
Die avond controleerde de politie een auto op de Zutphensestraat in Apeldoorn. Daarin zaten een vrouw en twee mannen, een van hen was de amokmaker. Hij bemoeide zich als passagier voortdurend met de controle. 

Tegenstribbelen ondanks pepperspray

Op een gegeven moment schopte hij vanuit het niets een van de agenten. Toen zij hem hiervoor wilden aanhouden, stribbelde hij hevig tegen. Ook pepperspray werkte niet. De man sprong in de auto, waar de bestuurder en de vrouw nog inzaten. Samen gingen ze ervandoor. 

Bekogeld met spullen

Uiteindelijk werd het voertuig op een parkeerplaats aan de A50 gevonden. De twee waren de tankshop ingegaan. Agenten die de Apeldoorner opnieuw probeerden aan te houden, werden nu bekogeld met spullen uit de winkel. Hij zou zich zeer agressief hebben gedragen. 
Met extra politieversterking konden de man en de andere twee, een 31-jarige Hagenaar en een 28-jarige Apeldoornse, worden aangehouden.