Nieuws

Feestwinkel in Nijmegen vreest horrorclown

De horrorclowns zijn slecht nieuws voor feestwinkels. Dat zegt eigenaar Bert Felling van FeestXpert met vestigingen in Wamel en Nijmegen. Hij vreest dat de maskers volledig verboden zullen worden als de hype aanblijft.
WAMEL - De horrorclowns zijn slecht nieuws voor feestwinkels. Dat zegt eigenaar Bert Felling van FeestXpert met vestigingen in Wamel en Nijmegen. Hij vreest dat de maskers volledig verboden zullen worden als de hype aanblijft.
'Als sommige mensen de maskers blijven misbruiken, dan zal het net gaan als met Zwarte Piet en zal je zien dat een feest als Halloween of carnaval verboden wordt. En dat zou natuurlijk funest zijn voor alle feestwinkels,' licht Felling toe.
Luister naar het gesprek met Bert Felling op Radio Gelderland:

Halloween ook populair in Nederland

De hype van de horrorclowns of killerclowns is overgewaaid uit de VS. Mensen met enge clownsmaskers jagen voorbijgangers op straat de stuipen op het lijf. Felling kan moeilijk inschatten of hij op dit moment meer clownsmaskers verkoopt door de hype. 'De maskers verkopen inderdaad goed. Maar we zitten op dit moment kort voor Halloween en dat feest wordt steeds populairder in Nederland, dus het kan daar ook door komen.'

Camerabeelden voor de politie

Felling vindt het vervelend dat de maskers misbruikt worden, maar geeft klanten die zo'n clownsmasker kopen geen advies mee. 'De meeste mensen in mijn winkel zijn vaste klanten en die ken ik wel een beetje. En mocht iemand iets uithalen met een masker dat in mijn zaak gekocht is, dan hangt mijn zaak vol met camera's en mag de politie gerust de beelden hebben om te zien,' stelt Felling. 'Het is ook gewoon verboden om buiten Carnaval of Halloween gemaskerd over straat te gaan.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!